Adrienne Corri

Adrienne Corri er en skotsk skuespiller født November 13, 1930 i Edinburgh.

Biografi

Født og uddannet i Skotland af italienske forældre, hun deltog Royal Academy of Dramatic Arts i London i sine teenageår og forekommer på de britiske og amerikanske teaterscener.

Før hans 20 år, hun vender sin første film Den romantiske Age i 1949. Det er en af ​​tre unge heltinder floden i 1950 af Jean Renoir. Men det er bedst kendt for at blive misbrugt og voldtaget hustru forfatteren Alexander A Clockwork Orange af Stanley Kubrick i 1971.

Udover film, hun spillede en masse for tv og teater, snarere mærket i karakter roller.

Hans hobby er at male af det attende århundrede, og skrev om Thomas Gainsborough.

Familieliv

Gift og skilt Daniel Massey og Derek Fowlds.

Mor til to børn ud for ægteskab i 1950'erne, før hans første ægteskab.

Filmografi

  • 1949: Den romantiske Age of Edmond T. Greville: Nora
  • 1951: The River af Jean Renoir: Valerie
  • 1951: Quo Vadis af Mervyn Le Roy: En ung kristen pige
  • 1954: liv af Charles frend Susan Thorne
  • 1956: The Adventures af oberst Marts: Clara
  • 1956: Tre mænd i en båd af Ken Annakin Clara Willis
  • 1957: Anden Fiddle Maurice Elvey Deborah
  • 1958: Ivanhoe: Edith
  • 1959: Den usynlige mand: Yolanda
  • 1961: Knights of the demon Robert S. Baker: Isaobel
  • 1961: Dynamite Jack Jean Bastia - Pegeen O'Brien
  • 1963: Nul en London Branch Hope
  • 1963: Lancelot og Guinevere Cornel Wilde: Lady Vivian
  • 1965: Fare Man: Pauline / Elaine Pearson
  • 1965: Bunny Lake mangler Otto Preminger s Dorothy
  • 1965: Sherlock Holmes mod Jack the Ripper: Angela '
  • 1965: Doctor Zhivago David Lean: Amelia
  • 1967: The Viking Dronning Beatrice
  • 1967: Cowboys i bushen Andrew Marton: Fay Carter
  • 1967: kvinde Times Seven :. Ms Lisiere - segment "i Operaen
  • 1968: Cry Wolf John Davies: Ms Quinn.
  • 1968-1978: BBC Play Månedens: Lilla / Lady rastløs / Amy Gosswill
  • 1969: Champions: Mrs. Trennick
  • 1969: The Gang af gyldne fugl Sam Wanamaker: Angela 'Tine' Richmond
  • 1969: Min ven spøgelset) Laura Watson
  • 1969: Afdeling S: Monique
  • 1969: Alert satellit 02: Elizabeth Murphy
  • 1976 Play til i dag: Elinor Barkham
  • 1970: UFO alarm i rummet: Liz Newton
  • 1971: A Clockwork Orange af Stanley Kubrick: Madame Alexander
  • 1972: Vampire Circus: Kvinde sigøjner
  • 1973: Den Adventurer: Nita
  • 1974: Napoleon og kærlighed: Den Grassini
  • 1974: Jim Clark Madhouse: Faye Carstairs Flay
  • 1975: Otto Preminger Rosebud til: Lady Carter
  • 1978: Curse of the Pink Panther: Therese Douvier
  • 1979: Krigen gidsler: Sylvia
  • 1980: Doctor Who episoden "The Leisure Hive": Mena
  • 1980: I jagten på kærligheden: Veronica Chaddesley Corbett-
  • 1992: kodeks for praksis: Lady Rebecca
Næste artikel Aumelas

Relaterede artikler