Anna Lizaran

FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
09-03-2018 Simon Holm A

Anna Lizaran er en spansk skuespiller catalansk teater oprindelse, film og tv.

Biografi

Datter af en mekaniker og en modist, studerede hun handler i Barcelonas centrum af Estudis experimentals og blev en af ​​de første medlemmer af Els Comediants selskab.

I 1974 flyttede hun til Paris for at studere mime i siden af ​​den berømte Jacques Lecoq. Efter vender tilbage til Barcelona i 1976, begyndte hun at arbejde for Teatre Lliure.

Hun har deltaget i flere store film som Pedro Almodóvar s Høje hæle eller Actrius Ventura Pons.

Hun instrueret også TV-programmet af arsen i Puntes coixí i 1996.

I 2000 modtog hun Creu de Sant Jordi, skelnen udstedt af Generalitat i Catalonien.

Filmografi

  • 1979 Hej jeg tvang al væver
  • 1980: El Vicari Olot: Sor Meliflua
  • 1982: Plaça del diamant
  • 1987: 30 abril
  • 1990: Den Teranyina
  • 1991 nåle Heels Margarita
  • 1992 El Parc
  • 1994 Remembrance: Elvira
  • 1995 Quartet: Merteuil
  • 1995 El Perque tot plegat: Underkastelse Woman
  • 1996: Celestina: Alisa
  • 1997: Skuespillerinder: Maria Caminal
  • 1998 Primera noche de mi vida: Madre de Joselito
  • 2000: Second Chance) Senyora
  • 2001: del Balco: Patrícia
  • 2003: Husband: Amparo
  • 2003: Sara: Mare
  • 2003 Amb el 10 har esquena: Estela

Teater

  • 1976: "Camí af nit, 1854".
  • 1977: "Titus Andronicus" • "Jeg Leonci Lena" • "Cacatua verda" • "Jeg Ascensió caiguda af Ciutat af Mahagonny".
  • 1978: "La vida del Rei Eduard II Anglaterra" • "nit af tribades" • "Hedda Gabler".
  • 1979: "La Bella Helena" • "meget germanes".
  • 1980: "Jordi Dandin" • "El Balco".
  • 1981: "Operació Ubu".
  • 1982: "El misàntrop" • "Primera historia Esther."
  • 1983: "Al vostre vindstød" • "Advertencia pr en embarcacions lille".
  • 1984 "Una Jornada særlige".
  • 1985: "A Dels últims karneval Vesper" • "Senyoreta JULIA".
  • 1986: "The Senyora de Sade."
  • 1987: "Lorenzaccio, Lorenzaccio" • "El 30 d'abril".
  • 1988: "The bona persona del Sezuan".
  • 1990: "Maria Estuard" • "En Capvespre al Jardí".
  • 1991: "El roto kande."
  • 1992: "Dansa af Agost" • "El bedrageri har escau Electra" • "El Park".
  • 1993: "Roberto Zucco".
  • 1994: "A Dels últims karneval Vesper" • "Figaros bryllup" • "Quartet".
  • 1995: "Jeg Puntes af arsen coixí".
  • 1996: "Lear o el somni una actriu" • "El Værelsesinformation den tid, jeg".
  • 1998: "Kvartetten" • "MORIR" • "Galatea".
  • 1999: "Tot håber Godot" • "nit af tribades".
  • 2000: "L'Hort Dels cirerers".
  • 2001: "The Adeu af Lucrecia Borja".
  • 2002: "Escenes una execució" • "Testimoni Verdaguer".
  • 2003: "Josep Montanyès Homenatge en" • "El Retorn al ørkenen".
  • 2004: "Forasters" • "Dissabte, diumenge jeg Dilluns".
  • 2005: "En matrimoni Boston" • "Homenatge en Carlota Soldevila".
  • 2006: "Rosencrantz der Guilderstein Son Dead" • "Hamlet" • "Tempestad".