Anne Reid

Anne Reid, født 28 maj 1935 Newcastle upon Tyne i England, er en britisk skuespiller.

Biografi

Tidlige liv

Anne Reid blev født i Newcastle og boede med sine forældre og tre brødre. Fra sin 10 år, boede hun i kostskolen på Penrhos College, hvor hans far var udstationeret i udlandet som en udenlandsk korrespondent for Daily Telegraph. Under sine skoleferierne, vil det gå meget ofte for at besøge sin familie i Indien, Teheran eller Beirut. Ved afslutningen af ​​sine studier, vil hun flytte til London for at deltage i kurser på Royal Academy of Dramatic.

Fjernsyn

Coronation Street

Hendes karakter Valerie Tatlock forbliver hans største rolle. Hun vil spille i serien frem til november 1970, hvor dens højttalerkabel på dette tidspunkt, vil det samle mere end 18 millioner seere til serien for sin sidste episode.

Filmografi

  • 1957: Den Benny Hill Show
  • 1957: The Machine Breakers: Mary
  • 1958: Tiden er en fjende: Tålmodighed Mee
  • 1958: The Adventures of Robin Hood: Alison / Betsey / Melissa
  • 1958: Room 43
  • 1957-1959: Hancocks halv time: skuespiller / Sekretær
  • 1961-1971: Coronation Street: Valerie Barlow / Valerie Tatlock
  • 1972: Buggins 'Hermelin: Lily
  • 1973 Play til i dag: Eileen Morris
  • 1973: seks dage efter Justice: Margery Birkenshaw
  • 1976: Red Letter Day: Sheila Harding
  • 1977: heydays Hotel
  • 1977: Fædre og Familier: Martha frend
  • 1978 ITV Playhouse: Alice
  • 1978: Strangers: Audrey Stephens
  • 1978: Crown Court: Firenze Davenport / Grace Kok / fru Davenport
  • 1979 overlade det til Charlie
  • 1979-1980: De Mallens: Mathilda Bensham
  • 1981: min Faders Hus: Tante Kitty
  • 1984: Kærlighed og ægteskab: Ruth
  • 1985 Masterpiece Theatre: Bleak House: Mrs. bagnet
  • 1985: Shine på Harvey Moon: Joan
  • 1986 Victoria Wood: Set på TV: Pam Twill
  • 1987 Skærm To: Mrs Hawke
  • 1988 Boon Yvonne Temple
  • 1989: Doctor Who: sygeplejersken Crane
  • 1989: 4 Play: Pam Radley
  • 1989 Victoria Wood: Enid / Sheila
  • 1989 About Face: Geraldine
  • 1990: A bit of Fry and Laurie
  • 1990: Made in Heaven: Wilma
  • 1991: Josie Smith: Miss Potts
  • 1991: overhånd: sygeplejersken Edwards
  • 1991 Meget Stor Meget snart: Susan Driscoll
  • 1991: Rich Tea og Sympathy: Sally
  • 1992: En lov ungentlemanly: Mrs Mozeley
  • 1992 Casualty Barbara
  • 1992 Kriminalitet Story: Muriel McKay
  • 1992: Ruth Rendell Mysteries: Joyce Virson
  • 1993 Micky kærlighed: Jenny
  • 1994 Roughnecks
  • 1992-1994: Firm Venner: Wendy Holmes
  • 1994: Hvor Buffalo Roam: Pam
  • 1994 Pat og Margaret: Maeve
  • 1994 Seaforth: Tante Enid
  • 1995: Den Infiltrator: Ingrid Fischer
  • 1995 Wallace & amp; Gromit: en tæt barbering: Wendolene
  • 1996: Hetty Wainthropp Undersøger: Hilda Townsend
  • 1996: Engang, Never Annette
  • 1997: Den Vingeløse Bird: Alice Conway
  • 1997: Kærlighed og død på Long Island Maureen
  • 1996-1997: Paul Merton i Galton og Simpson ...: Gwen / mor / fru Thompson
  • 1993-1997: Heartbeat: Tante Alison / Marjorie Doubleday
  • 1997 Spark: Mrs Rudge
  • 1999: Lost for Words: Gloria Brooks
  • 1998-1999: Playing the Field: Gill
  • 1993-1999: Peak Practice: Rita Barrat
  • 1998-2000: Dinnerladies: Jean
  • 2000: Liam: Mrs Abernathy
  • 2001: The Incredible Adventures af Wallace & amp; Gromit Wendolene Ramsbottom
  • 2001: Linda Grøn: Yvonne Mott
  • 2002 Sweet Charity: Agnes
  • 2001-2002: Dalziel og Pascoe: Harriet Cliffordister
  • 2003 Midsomer Murders: Sarah Proudie
  • 2003: Moderen: Kan
  • 2003 Love Actually
  • 2003: Skål og tårer: Grace
  • 2003: Unge visiters: Fru Monticue
  • 2004: Rose og Maloney: Bea Linden
  • 2005: A Little Trip to Heaven: Martha
  • 2005: Bleak House: Mrs Rouncewell
  • 2005: Booze Cruise II: The Treasure Hunt: Grace Stringer
  • 2006: The True Voice of Murder
  • 2006: Booze Cruise III: Grace
  • 2006: Jane Eyre: Gypsy
  • 2004-2006: Livet begynder: Brenda Thornhill
  • 2007: Hot Fuzz: Leslie Tiller
  • 2007: The Bad Mors Håndbog: Nancy Hesketh
  • 2007: Miss Marple: Nemesis søster Agnes
  • 2007: Doctor Who: Firenze Finnegan
  • 2007: Hit for Six: producent
  • 2007: Savage Grace: Nini Daly
  • 2008: Shameless: Joan Dallimore
  • 2008: Affinity: fru Brink
  • 2008: Faintheart Barbara
  • 2008: I kærlighed med Barbara: Barbara Cartland
  • 2010: Fem dage: Jen Mason
  • 2010: Cemetery Junction: Freddie Gran
  • 2010: Nye tricks: Sophie Urquhart
  • 2010: Moving On: Diane
  • 2009-2010: Ladies of Letters: Vera Small
  • 2011: Bedstefar i min lomme: Ms Vibrato
  • 2011: Marchlands Ruth Bowen
  • 2011: Foster: Diane
  • 2011: Doc Martin: Mrs Dingley
  • 2011: Juryen II: June Brierley
  • 2010-2012: Ovenpå Downstairs: Fru Clarice Thackeray / Fru Thackeray
  • 2012: Unfinished Song: Brenda
  • 2012: Sidste Tango i Halifax: Celia
  • 2013: Fangerepræsentanter Wives: Margaret
  • 2013: Inside No. 9
  • 2013: Agatha Christies Poirot: Daisy Luttrell
  • 2013: Tro, Theatre of drømme: Jean Busby

Udmærkelser

Udnævnelser

  • British Academy Television Awards 2013: Bedste Kvindelige Skuespiller for Last Tango i Halifax
Forrige artikel Amt Rodez
Næste artikel Acadia