Luc Riolon

Luc Riolon er en fransk forfatter og direktør for dokumentarfilm og dans film.

Biografi

Efter at have studeret højere matematik og medicin, Luc Riolon begynder erkendelsen gennem sin medicinske fakultet og opfylder koreografer i 1980'erne, med hvem han vender mange film.

I 1980'erne, den amerikanske koreograf Mark Tompkins han introducerer videoen på scenen, live på storskærme genudlægning billeder med sit kamera roterer det ved at være på scenen med danserne, blanding af billeder og tape Direct.

Daniel Larrieu, han deltog i skabelsen af ​​vandtæt ydeevne, moderne koreografi, der finder sted i en pool, i levende filme danserne bevæger sig i vand og blande live-billeder under vandet med optagede billeder.

Så arbejdede han i 10 år med Eve Ruggieri for hans show Musik hjerte. Han vender med sine mange dokumentarfilm om klassisk musik, opera og dans.

I 1999 producerede han populærvidenskabelige dokumentar, efter arbejdet i marken forskere knyttet til løsningen af ​​et bestemt puslespil.

Både kunstneriske og videnskabelige områder, der kan vises godt adskilt fra hinanden, men ikke desto mindre er i lyset af Luke Riolon, animerede af samme fremgangsmåde. Ønsket om at forstå verden, enten gennem kunst eller gennem videnskabelig forskning, opdagelsen og vende tilbage til det største antal.

Hans seneste videnskabelige dokumentarfilm omfatter f.eks Tjernobyl, en naturlig historie, The Enigma sort kaiman, vand Travel lidelse eller Nile Delta: Slut med miraklet. Disse populærvidenskabelige dokumentarfilm har for nylig modtaget priser i festivaler i Frankrig og i udlandet.

Han skabte i 2009 med Charles Picq den Screen Scener serien, produceret af Farid Rezkallah: optagelser og dokumentarfilm på 26 minutter på den internationale moderne dans.

Filmografi

Dokumentarfilm

  • 2010: Tjernobyl, en naturlig historie?
  • 2008: Zingaro: Grand Galop i Hongkong
  • 2008: Nil-deltaet: Afslutningen på mirakel
  • 2007: Alvin Ailey: Beyond dansen
  • 2007: Alt konservatoriet!
  • 2007: Eva fortæller Bortførelsen fra Serail af Mozart
  • 2007: The Pearl Fishers i Mumbai
  • 2006: vandets kredsløb 1 I begyndelsen var mudderet
  • 2006: vandkredsløbet 2: Voyage i rørte vande
  • 2006: den smukke Maia
  • 2006: coup de ballet arkiver
  • 2005: Brasilien Barok 1: Fra guld af jorden musik
  • 2005: Barok Brasilien 2: Komponister i går og i dag
  • 2005: Rio Carnival
  • 2005: The Dance Abu Lagraa
  • 2004: Mozart fra Marquis de Sade: Tryllefløjten
  • 2004: den mystiske Liane Wayanas
  • 2003 Inva Mula, stemme Albanien
  • 2003: Riddle of Black Caiman
  • 2003: I fodsporene på Jean-Jacques botaniker Granville
  • 2002 Ord dansere
  • 2001: Janine Charrat, instinkt dans
  • 2001: Hip hop fusion
  • 2000 Bora Bora, mit øen for livet
  • 2000: En stjerne i fare
  • 1999: Tanna
  • 1999: Maguy Marin, bet af mødet
  • 1999: Dans hiphop: Suresnes Cités Dance
  • 1997: Massimo Murru, bare talent
  • 1997 Undersøgelse af kunst: Kunst og Natur
  • 1996: Patrick Dupond, uforskammede talent
  • 1996 Yannick Noah Saga Afrika
  • 1995: De Metamorfoser af Scheherazade eller kvinde i orientalistiske maleri
  • 1995: Den martyrium Laurence
  • 1993: En skole sidelinjen
  • 1990: En dans århundrede. Moderne Dans: Eksplosionen
  • 1992: Lovers Street

Musikprogrammer

  • 2012: Opera: Den Anden Kvinde, Frédéric Verrière
  • 2006: Pearl Fishers
  • 2005: Eksperimentel Orchestra da UFOP
  • 2004: Mozarts Tryllefløjten
  • 2000: Manu Dibango lever
  • 1998 Souingue!
  • 1997: En sei Voci: moralsk Selva e spirituale

Dans film, optagelser og gengivelser

  • 2009-2012: Skærm Scener serie
    • Wu Wei Yoann Bourgeois
    • O Sensei Stance II og Catherine Diverrès
    • Yo Gee Ti Mourad Merzouki
    • I Am goint Til ... Trisha Brown
    • Jazz på Centre National de la Danse
    • Oper Opis Zimmermann Perrot
    • Flamenco er escribe con Jota
    • Rodin Project
    • Spejl og musik Saburo Teshigarawa
    • Na Grani Michaël Le Mer
    • Tabel over links Kader Belarbi
  • 2008: På vej, koreografi Abu Lagraa
  • 2002: Les Ballets Trockadero de Monte Carlo
  • 1999-2000: Den Vif emnet, Bernardo Montet koreografi
  • 1999: Latin Cabaret
  • 1997 Eden, koreografi af Maguy Marin
  • 1997 Aattentionon, koreografi af Boris Charmatz
  • 1997 Ramdam, koreografi af Maguy Marin
  • 1994 Waterzooi, koreografi af Maguy Marin
  • 1994 Aunis, Jacques Garnier koreografi
  • 1994 volapyk, koreografi af Marcia Barcellos
  • 1994 Tordenfugle
  • 1993 Hor Den Lille Stær
  • 1993 Forum, koreografi af Catherine Diverrès
  • 1993 Brand-Fly, koreografi Anita Saij
  • 1993 Gul feber
  • 1992 Golem Hukommelse, koreograferet af Elinor Ambash
  • 1992 Cortex, koreografi af Maguy Marin
  • 1991 The Hub, koreografi af Mark Tompkins
  • 1990: Mansfield, koreografi af Josette Baïz
  • 1990: To minutters luft, Odile Duboc koreografi
  • 1990: L og dem om natten, koreografi François Verret
  • 1990: Night hexoise, Odile Duboc koreografi
  • 1988 til vores helt, koreografi af Angelin Preljocaj
  • 1988: Nyheder, koreografi af Mark Tompkins
  • 1988: Drømmen om Helen Keller, Catherine koreografi Diverrès
  • 1987 Maguy Marin Eden
  • 1987: Peking Duck, koreografi af Josef Nadj
  • 1987 Hallali Romee, koreografi af Angelin Preljocaj
  • 1987 Newark, Trisha Brown koreograferet
  • 1987 Likør kødet, koreografi af Angelin Preljocaj
  • 1987: Død af latter, koreografi af Mathilde Monnier, Jean-François Durroure
  • 1986 Quai Bourbon, koreografi af Daniel Larrieu
  • 1986 Hvide Tears, koreografi af Angelin Preljocaj
  • 1987: Vandtæt, koreografi af Daniel Larrieu
  • 1986: Betrayal Kvinder, koreografi af Mark Tompkins
  • 1986 Stempling Ground, koreografi af Mark Tompkins
  • 1985: Betrayal Mænd koreografi af Mark Tompkins

Priser uddelt

  • Tjernobyl, en naturlig historie?
    • I 2011 Japan Prize bedste arbejde i Videreuddannelse Kategori
    • Buffon pris Pariscience Festival 2010
    • Drage Silver Award på Shanghai World Expo 2010
    • Bedste Dokumentar Filmfestival økologisk Bourges 2010
    • Golden Tree økologisk Filmfestival Bourges 2010
    • Pris for videnskabelig undersøgelse i Angers Scoop Festival 2010
    • Bedste Udenlandske Film på Portneuf festival på miljøet, Canada 2011
    • Student Jury Award - Academia Film Olomouc 2011 Tjekkiet
    • Bedste franske dokumentar på Banff World Media Festival 2011
    • 12 markeringer, herunder: nomineret på 16. Lauriers Audiovisuelle Paris-klubben
  • Nil-deltaet: Afslutningen på mirakel
    • Pris Bedste populærvidenskabelige program på Techfilm Festival Prag 2009
  • I begyndelsen var mudder
    • Pris "Goutte d'Or International Water og Film i Istanbul i 2009
    • Pris Nature 22 International Ornitologisk filmfestival Menigoute 2006 sightseeing
    • International Award Festival 2007 Agrofilm
    • Bedste Instruktør Award på 5 Matsalu International Nature Film Festival
    • Særlig pris for byen Haapsalu
    • Pris for slovakiske forsvarsministerium til 34 Ekotopfilm Festival i Bratislava, Slovakiet
    • Bedste Sound Award på 18. Cannes International Film Animal Albert
  • Grumset vand Rejser
    • Internationale pris for Museum of Genève 2010
    • International bedste pris Copyright 2007 Agrofilm festival
    • Videnskabelige og uddannelsesmæssige Film Award på den 33. internationale filmfestival på de miljømæssige og naturlige og kulturelle arv Ekofilm 2007
  • Den mystiske Liane af Wayanas
    • Først Noirmoutier Festival Award 2005
  • Enigma af Black Caiman
    • Pris Nature 20 Ornitologisk Film International Festival Menigoute 2004 sightseeing
    • Youth Award på 17 International Festival of Science Film 2004
    • Priserne i Ministeriet for Økologi og udvikling Festival Bæredygtig 2004
    • Prisen for bedste fotografering ved 4 Matsalu International Nature Film Festival
  • Janine Charrat, instinkt dans
    • Dans Film Award på UNESCO International Festival 2002
  • Aunis
    • Youth Award i Short Film Festival Clermont-Ferrand 1996
  • En skole sidelinjen
    • 1 pris dokumentarfilm festival Basel 1994)
    • valgt Lussas dokumentarfilm festival i 1994
    • Japan Prize af "Voksenuddannelse Kategori '1st International Educational Programs i Tokyo Pris -1995
    • Pris for byen Tokyo -1995
    • Great Price Lyt Lions Club 1995 Forebyggelse
  • Parkinsons sygdom
  • Interviews Festival Awards Bichat i 1994.
  • Quai Bourbon, koreografi af Daniel Larrieu
    • Pris "Musik i Film" ved Festival of Besançon 1987
    • Canal + prisen på 1989 Heritage Festival
Forrige artikel Le Bosc
Næste artikel Le Bosc